Учиме ReactJs со Никола – ToDo апликација 2

Ова е второ видео во кое може да ја видиме апликацијата која е финален проект на овие туторијали. Во овој дел ќе се запознаеме малку повеќе со кодот и како функционира Drag&Drop-функционалноста. Ова е овозможено од „react sortable hoc“ библиотеката, па ќе се запознаеме и со ова.


Никола Ѓоргиев е Unity Developer кој реши своето C# и Unity искуство да го сподели со сите преку туторијали на својот YouTube канал. Овојпат Никола го споделува своето искуство со JavaScript. А сега веќе и со React.

Видеата се одлично склопени, едноставни за разбирање, и што е вистинска реткост, на македонски.

Коментирај

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*

Слични статии