Учиме ReactJs со Никола – State

Никола Ѓоргиев е Unity Developer кој реши своето C# и Unity искуство да го сподели со сите преку YouTube туторијали. Овојпат Никола го споделува своето искуство со JavaScript, а понатаму и со React.

Видеата се одлично склопени едноставни за разбирање и што е вистинска реткост, на македонски.


Со ова видео остануваме со Class компонентите во React и подетално ќе се запознаеме со „state“. Како што кажува и клучното зборче „state“ ова е состојба на куп променливи/вредности сместени во објект кои ги прикажуваме или приказот зависи од нив. Во овој дел од видеото ќе научиме како се доделува вредноста на почетниот „state“ и како да ја промениме оваа вредност.

Коментирај

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*

Слични статии