Учиме ReactJs со Никола – Class компоненти

Никола Ѓоргиев е Unity Developer кој реши своето C# и Unity искуство да го сподели со сите преку YouTube туторијали. Овојпат Никола го споделува своето искуство со JavaScript, а понатаму и со React.

Видеата се одлично склопени едноставни за разбирање и што е вистинска реткост, на македонски.


Продолжуваме каде што застанавме со претходното видео. И натаму сме со компонентите, а овој пат ќе се запознаеме подетално со компонента како класа.

Дел од подеталните објаснувања за функциите и елементите од ова видео може да ги пронајдете во „State and Lifecycle“ делот на reactjs.org.

Коментирај

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*

Слични статии