Учиме C++ со Мино: Условно извршување со switch

IT.mk редакција

во Вести

Во видеото продолжува темата за условно извршување на команди. Овојпат ќе научиме за контрола со помош на наредбата switch, а дополнително ќе се запознаеме и со специјален тип на променливи enum.

Како што може да забележиме од видеото со switchcase значително се намалува должината на кодот, но и кодот е значително попрегледен.

Коментирај

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*

Слични статии