Учиме C++ со Мино: Условно извршување if/else и Тернарен Оператор

IT.mk редакција

во Совети

Во ова виде Мино објаснува за условно извршување или условно гранење со if/else. За ова треба да имате основни познавања на булова алгебра, но секако брзо ќе се снајдете.

Во видеото има куп примени и покриени се операторите како „и“, „или“, „не“. Дополнително ќе видиме и како се користи и што е тернариот оператор како замена за if.

Коментирај

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*

Слични статии