Учиме C++ со Мино: Покажувачи и референци

Во ова видео Мино Тодоров ќе ни ги објасни основите на покажувачите и референци, како и зошто се употребуваат и зошто се важни. Во примерите може да видиме и како се користат покажувачите и референците во функции и како да влијаеме на променливите надвор од овие функции.

Коментирај

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*

Слични статии