Учиме C++ со Мино: Основни елементи на C++ програма

IT.mk редакција

во Совети

Во ова второ видео од C++ туторијалите за почетници ќе дознаеме повеќе за основните елементи во C++ кодот.

Може да се запознаеме со елементи како клучни зборови, оператори, интерпункциски знаци, празен простор, променливи, константи и куп друг.

Видеото е наменето за почетници што значи дека не ви е потребно никакво предзнаење.

Коментирај

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*

Слични статии