Учиме C++ со Мино: Низи

IT.mk редакција

во Вести

Во ова видео Мино објаснува повеќе за тоа што се низи, како се дефинираат и зошто се користат. Дополнително во ова виде ќе видиме и како низите изгледаат во меморијата и како се пристапува до елементите поединечно.


Видеата на Мино Тодоров може да ги најдете на неговиот YouTube канал „Учиме со Мино“. Сите видеа на каналот се на македонски јазик.

Коментирај

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*

Слични статии