Учиме C++ со Мино: Класи

Во ова видео Мино објаснува повеќе за тоа што се класи, како се дефинираат и зошто се користат во C++.

Класите се тип кој корисникот сам ги дефинира за да собере на едно место повеќе податоци од различен тип и се основа за објектно ориентирано програмирање. Ова веројатно е еден од најважните туторијали на каналот за сите кои сакаат да научат да програмираат.


Видеата на Мино Тодоров може да ги најдете на неговиот YouTube канал „Учиме со Мино“. Сите видеа на каналот се на македонски јазик.

1 коментар на “Учиме C++ со Мино: Класи

Коментирај

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*

Слични статии