Учиме C++ со Мино: Класи Поделба на .h и .cpp

Во овој туторијал Мино Тодоров продолжува со објаснувањата за класи. Во овој дел ќе се запознаеме и како се креираат фајловите за класите. Секако ќе се запознаеме и со каде и како се дефинираат променливите и функциите во овие фајлови.

Дополнително ќе се запознаеме и зошто треба да користиме „#pragma once“ и какви грешки може да се појават ако го заборавиме ова.


Видеата на Мино Тодоров може да ги најдете на неговиот YouTube канал „Учиме со Мино“. Сите видеа на каналот се на македонски јазик.

Коментирај

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*

Слични статии