Учиме C++ со Мино: Функции

Во ова видео на Мино продолжуваме со C++ туторијалите. Овојпат во фокус се функциите, која е нивната намена, како изгледаат и како да напишете ваша функција. Дополнително има објаснување и за аргументи и параметри и како да ги разликуваме и на што се однесуваат овие имиња.

Коментирај

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*

Слични статии