Учете Unity со Никола Ѓоргиев

Откако завршивте со C# курсевите нема што подобро да направите со вашето знаење отколку да продолжите да го користите. Никола Ѓоргиев кој е автор на C# курсевите има туторијали и за еден од најпопуларните софтвери за развој на видеоигри, Unity.

Во првото видео серијали ќе научиме како да го инсталираме Unity и некои основни команди за користење на софтверот.

Ова секако е добредојден туторијал за сите кои  се заинтересирани за учество на Global Game Jam, но немаат претходно искуство со програмирање и развој на видеоигри. Ако побрзате секако ќе имате и повеќе од доволно време да научите барем основи кои ви се потребни за развој на видеоигри и за прво учество на GGJ оваа година.

Коментирај

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*

Слични статии