Учете Unity со Никола Ѓоргиев – velocity, rigidbody constraints, FPS camera

Никола Ѓоргиев е Unity Developer кој реши своето C# и Unity искуство да го сподели со сите преку YouTube туторијали.

Видеата се одлично склопени едноставни за разбирање и што е вистинска реткост, на македонски.


Ако делови од минатите видеа имавте проблем да се снајдете, тогаш имаме добра вест. Ова видео е своевидно потсетување и заокружување на дел од претходните видеа. Па ако имавте проблем со „velocity“, чудна колизија на тенкот со ѕидовите тоа е потсредено и објаснето во ова видео. Плус има и промени со камерата која сега ќе следи тенкот.

Коментирај

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*

Слични статии