Учете Unity со Никола Ѓоргиев – колизија

Никола Ѓоргиев е Unity Developer кој реши своето C# и Unity искуство да го сподели со сите преку YouTube туторијали.

Видеата се одлично склопени едноставни за разбирање и што е вистинска реткост, на македонски.


Без разлика дали зборуваме за допир на главниот карактер со врата која води кон победа или погодок со последниот куршум со кој ќе го поразиме босот алатката која го овозможува ова е колизијата.

Unity доаѓа со неколку методи за детекција на колизијата и неколку начини да провериме дали некој објект се удира во друг.

Што се е потребно за ова погледнете и дознајте во ова видео на Никола.

Коментирај

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*

Слични статии