Учете Unity со Никола Ѓоргиев – Instantiate Prefabs

Никола Ѓоргиев е Unity Developer кој реши своето C# и Unity искуство да го сподели со сите преку YouTube туторијали.

Видеата се одлично склопени едноставни за разбирање и што е вистинска реткост, на македонски.


Не знам за вас, ама ова е првото видео кое го чекам со нетрпение. Четвртото видео ќе ни покаже како да инстанцираме „префаб“ или со позабавен јазик како да креираме неограничен број на куршуми!

Дополнително ќе дознаеме и како креираме нови куршуми со притискање на „space“ и некој специфични проблеми што ќе се појават при инстанцирањето.

За сите на кои им се потребни повеќе и поопширни податоци Никола ја сподели и документацијата од Unity за Instantiate Prefabs.

Коментирај

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*

Слични статии