Учете React со Никола Ѓоргиев – Инсталација на NodeJS

Никола Ѓоргиев е Unity Developer кој реши своето C# и Unity искуство да го сподели со сите преку YouTube туторијали. Овојпат Никола го споделува своето искуство со JavaScript, а понатаму и со React.

Видеата се одлично склопени едноставни за разбирање и што е вистинска реткост, на македонски.


Во првото видео за ReactJs ќе се запознаеме со инсталирањето на сè што ни е потребно за нормална работа со React. За почеток почнуваме со инсталација на NodeJs.

Инсталирањето на NodeJs и React е малку поспецифично за почетници, па можеби ќе мора да го прегледате видеото, или да следите некој друг туторијал.

Коментирај

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*

Слични статии