Учете React со Никола Ѓоргиев – Иницијализација

Никола Ѓоргиев е Unity Developer кој реши своето C# и Unity искуство да го сподели со сите преку YouTube туторијали. Овојпат Никола го споделува своето искуство со JavaScript, а понатаму и со React.

Видеата се одлично склопени едноставни за разбирање и што е вистинска реткост, на македонски.


Во ова второ видео од серијалот за ReactJs ќе научиме како да префрлиме и иницијализираме проект кој сме го преземале од некаде. За овие проекти да работат на нашата машина треба да ги инсталираме потребните „dependencies“ за проектот.

Втор дел кој ќе го научиме е користење на Git и основно сетирање. Засега сè уште нема кодирање, но секако кодирањето пристига наскоро, веќе од следното видео.

Коментирај

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*

Слични статии