Учете Python со Костадин Ристовски: променливи, видови на променливи и интеракции со корисник

Во второто Python видео Костадин Ристовски ќе ни објасни сè што му е потребно на еден корисник за променливи и за внесување на податоци од страна на корисник.  Python не е многу „пробирлив“ кога променливи се во прашање, иако секако постојат некои правила кои мора да ги следите. На пример имињата на променливите не може да бидат резервирани зборови или да имаат празно место. Ако сакате да научите повеќе за оваа тема изгледајте го видеото. Листата на резервирани имиња кои не може да ги користите е достапна на куп веб страници, а ова е една од нив.

Коментирај

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*

Слични статии