Учете Python со Костадин Ристовски: Креирање на фактури со Python

Голем број на мали и средни претпријатија губат време на изработка на фактури бидејќи истите ги изработуваат рачно (во Word или Excel документ), една по една.
Креирањето на фактури може да биде релативно лесен и брз процес доколку се користи Python. Во овој случај, може да изработиме фактури кои ќе бидат зачувани како pdf документи, базирани на ексел фајл кој ги содржи сите потребни податоци, како на пример:

– Има на компанијата
– Датум на издавање
– Предмет на фактура
– Количина
– Цена без ДДВ
– ДДВ
– Цена со ДДВ

Нашиот код би изработил една фактура за секој ред во нашиот Excel фајл. Погледнете го видеото во прилог доколку е нешто кое би Ви било од помош!


Напомена – текстот го напиша Костадин Ристовски, тој е автор и на туторијалите

Коментирај

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*

Слични статии