Учете Python со Костадин Ристовски: Контролирање на тастатура со Pyautogui

Вториот дел од Pyautogui серијата покрива контролирање на тастатурата.Видеото е релативно кратко (трае помалку од 8 минути) и истото може да се искористи за автоматизирање на одредени задачи. 

Она што Python може да го направи за нас е всушност истото што ние го правиме со тастатурата:

  • Кликање на одредено копче
  • Кликање на повеќе копчиња едно по друга
  • Кликање на повеќе копчиња во исто време
  • Држење на копче

Напомена – текстот го напиша Костадин Ристовски, тој е автор и на туторијалите.

Коментирај

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*

Слични статии