Учете Python со Костадин Ристовски: Контролирање на маус со Pyautogui

Со Pyautogui може да го управуваме маусот корситејќи код напишан во програмскиот јазик Python. Всушност, она што ние го правиме се сведува на неколку акции:
  • Го носиме маусот до одредена x,y координата на нашиот монитор
  • Кликаме (лев, десен клик)
  • Држиме клик
  • Скроламе
Во ова видео, може да видиме како истите работи може да ги автоматизираме, односно да ги извршиме преку нашиот код.
 
Видеото е прво од серијата од 4 видеа за Pyautogui. Следното видео се однесува на контролирање на тастатурата.

Напомена – текстот го напиша Костадин Ристовски, тој е автор и на туторијалите

Коментирај

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*

Слични статии