Учете Python со Костадин Ристовски: Класи и инстанци

Секој кој сака да го помине основното ниво на програмирање, мора да научи што се класи, како се креираат, како и кога се користат.

Ова видео преку пример ве воведува во основите на класи со програмскиот јазик Python.

Во ова ќе научите:

  • Што се класи во Python
  • Што е инстанца на класа
  • Кога може да користиме класа
  • Како се креира класа и
  • __init__ (self) метода во Python

Напомена – текстот го напиша Костадин Ристовски, тој е автор и на туторијалите.

Коментирај

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*

Слични статии