Учете Python со Костадин Ристовски: Како да се најдат сите линкови на вебсајт

Доколку сакате да ги најдете линковите на еден вебсајт, истото може да го направите со Python релативно брзо со 10-тина линии код.

Ова може да се искористи за анализа на вебсајт, односно каде водат овие линкови, но и да се направи анализа на самата содржина.

Видеото трае само 5 минути и во истото се користи request library за да се добие содржината на веб сајтот, а за идентификација на линковите, се користи BeautifulSoup.


Напомена – текстот го напиша Костадин Ристовски, тој е автор и на туторијалите

Коментирај

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*

Слични статии