Учете JavaScript со Никола Ѓоргиев – Променливи

Никола Ѓоргиев е Unity Developer кој реши своето C# и Unity искуство да го сподели со сите преку YouTube туторијали. Овојпат Никола го споделува своето искуство со JavaScript, а понатаму и со React.

Видеата се одлично склопени едноставни за разбирање и што е вистинска реткост, на македонски.


Во ова второ видео од туторијалите за JavaScript на Никола Ѓоргиев и формално започуваат и првите совети и лекции. Првата лекција соодветно е за променливи и нивно користење со JavScript.

Во видеото може да се запознаеме со неколку различни типови на променливи. Покрај ова може да се запознаеме и со промените кај променливите кои се воведени со ES6.

Како и претходно со C# и тука Никола сподели книга или некаква скрипта која може да ја следите за да полесно да научите.

Коментирај

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*

Слични статии