Учете JavaScript со Никола Ѓоргиев – Hoisting, Function Declaration vs Expression, IIFE

Никола Ѓоргиев е Unity Developer кој реши своето C# и Unity искуство да го сподели со сите преку YouTube туторијали. Овојпат Никола го споделува своето искуство со JavaScript, а понатаму и со React.

Видеата се одлично склопени едноставни за разбирање и што е вистинска реткост, на македонски.


Во овој дел од туторијалот Никола покрива неколку поважни теми кои се популарни на интервјуата за работа. Првата е „Variable Hoisting“, втората се разлики помеѓу „Function Declaration“ наспроти „Function Expression“, и последната е „Immediately invoked function expression “ IIFE.

Секако овие теми се покриени и во книгата (пропратниот документ) кој ги следи видеата.

Коментирај

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*

Слични статии