UberGIVING е нов сервис на Uber во Хрватска

Новогодишните празници се одлично време за човечност и хуманост. Токму ова беше идејата на четири хрватски градови на чии иницијативи Uber ја започна #UberGIVING. Ова е европска иницијатива, која ја започнаа луѓе од 77 градови во 20 европски држави.

Загреб, Сплит, Задар и Дубровник се градовите кои од Uber ја побараа оваа услуга за Хрватска. Она што сервисот го овозможува е бесплатен превоз на подароци до домовите за деца без родители во овие градови. Компанијата на својот блог ги постави и желбите на децата, за заинтресираните да разгледаат и можеби да донираат посакуван подарок.

„Благодарение на UberGIVING во Хрватска, корисниците ќе добијат можност да им достават подароци на децата во домовите за деца без родители за време на празниците и да им ги направат поубави деновите. Освен ова сакаме да ја заклучиме иницијативата со UberTREES. UberTREES овозможува бесплатна достава на новогодишни елки на барање на корисниците.“ 

Коментирај

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*

Слични статии