Twitter, Ushahidi, Playfish… прогласени за Пионeри на технологијатa

Пинорите на технологијата се одберени од три индустрии и тоа: Биотехнологија и здравје, Енергија и еколошка технологија и 10 компании од ИТ индустријата.

 
Поголемиот дел од овогодинешните ИТ пионери работат на проекти/веб сервиси за мобилни телефони, за унапредување на комуникацијата и брзо споделување на информациите во реално време, пример Ushahidi и, секако, Twitter. Dilithium Networks пак работи за пренос на мултимедијална содржина преку мобилните телефони.

Другите, како CollabNet и Amiando, се пионери во унапредување на организирањето на компанијата, настаните и корпоративната работа. Innovid пак работи со интерактивно рекламирање преку видео.

Коментирај

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*

Слични статии