Twitter за iOS, Android и веб сега е „повизуелен“

In-stream видеа и фотографии се додадени во најновите мобилни верзии и веб верзијата на Twitter. До сега требаше да кликнете на линкови за да ги видите фотографиите и видеата, а сега ќе видите preview на таа содржина. Кликнете на неа, и ќе ви се отвори целосната фотографија или ќе стартува видеото. Во моментов се прикажуваат само фотографии кои се споделени преку Twitter и неговите мобилни апликации, и кратките видеа споделени преку Vine. Во мобилните верзии сега е полесно да се ретвитува или одговори на твитот така што се додадени потребните опции веднаш под твитот. До сега тоа се правеше со лизгање со прст врз твитот или кликнување на него.

Коментирај

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*

Слични статии