Twitter со попрецизен гео-локациски сервис

Сега, Twitter корисниците, користејќи го Twitter.com или пак мобилната верзија mobile.twitter.com преку сервисот наречен Twitter Places ќе можат да ја споделат својата локација со подетален опис за местото (дали е ресторан, стадион и сл.). Имплементацијата со останатите два популарни локациски сервиси претставува навистина добра интеграција и соработка.

Интересна е и идејата за обединување на корисниците преку тоа што кога ќе кликнете на самата локација на некој твит, Twitter ќе ви ги покаже и останатите твитови објавени од другите корисници од и околу местото. Деталните гео-локациски информации ќе бидат достапни и преку API-то на Twitter со што може да очекуваме интересни апликации, особено за мобилните платформи.

Коментирај

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*

Слични статии