Twitter ќе вметнува реклами во корисничкиот стрим

Појавувањето на Promoted Tweets во корисничкиот стрим моментално се тестира со 900.000 корисниците на HootSuite клиентот, тестирање со цел да се провери „начинот како е и корисно и автентично за Twitter искуството“.

Не сите HootSuite корисници ќе добиваат Promoted Tweets и рекламите ќе се појавуваат само кога ќе се релевантни.

„Користиме неколку сигнали за да одлучиме кога Promoted Тweet е релевантен за корисник, вклучувајќи јавна листа на кои тие следат.“ вели Twitter додавајќи „ние ќе го продолжиме оваа стартување само кога ќе сме сигурни дека нудиме високо-квалитетно корисничко искуство.“

(насловната слика е на Оливер Чианг од Forbes)

Коментирај

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*

Слични статии