Twitter и Bing преку твитови се договорија да го продолжат договорот

Twitter и Bing се договорија да ја продлжат две годишната соработка. Bing ќе продолжи да ги индексира твитовите и прикажува како резултати, а за возврат Twitter ќе биде платен. Деталите од договорот не се откриени.

Пребарувачот и друштвената мрежа го најавија продолжувањето на соработката во серија твитови, допишувајќи се меѓу себе.

Twitter имаше слична соработка со Google, но тaа беше прекинато неодамна, најверојатно Google се надева дека ќе може да го искористи Google+ за резултати во реално време. Продолжувањето на соработката на Twitter со Bing ќе може да му даде предност на пребарувачот на Microsoft бидејќи Twitter се покажа како одличен сервис за споделување на најнови вести во реално време.

Коментирај

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*

Слични статии