Тwitter 101 водич за бизниси

IT.mk редакција

во Совети

{mosimage} Twitter 101 е водич за бизнисите да се снајдат и да го искористат сервисот за микро-блогирање за промоција на продуктот или комуникација со потрошувачите. Водичот објаснува како да се започне со користењето на сервисот, која терминологија се користи, а се наведени и успешни примери на компании кои го искористија сервисот да се промовираат и остварат профит.

„Како бизнис, можете да го искористите за брзо да споделите информации со луѓе кои се заинтересирани во вашта компанија, да соберете податоци и фидбек во реално време за компанијата, и да
изградите позитивна комуникација со вашите корисници, партнери и други луѓе кои се грижат за вашата компанија“ вели Twitter.

{mosimage}Коментирај

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*

Слични статии