Туторијал за чистење на разладен систем на лаптоп

„Најчесто таа зголемена температура е резултат на компактноста на елементите и просторот во кој се наоѓа целиот хардвер, односно недоволна циркулација на свеж воздух и недоволно моќни вентилатори за да тој цел систем го оладат на пониска темература. Секој хардвер е фабрички тестиран, и таа температура која нас ни се чини дека е голема, воопшто не му пречи и не може да му наштети. Но доколку сакаме дополнително да му помогнеме на системот во процесот на ладење, во вакви случаеви, кога станува збор за преносни компјутери, најдобро е да користиме таканаречени “Notepal” хардверски додатоци кој ке му обезбедат дополнително ладење на целиот систем.“

… туторијалот продолжува на форумот.

(фотографијата е на SaleSk)

Коментирај

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*

Слични статии