Турција ја тргна YouTube забраната

YouTube забраната беше критикувана од интернет корисниците, како и од турскиот претседател Абдула Гул кој го критикуваше банот преку својот Twitter профил.

Контроверзното видео сега е тргнато и со тоа и забраната. Турскиот министер за транспорт Билани Јилдирим изјави дека „поминавме низ многу процеси. Се надевам дека тие научија од ова искустви и дека слични работи нема да се случат повторно. YouTube ќе продолжи да работи во Tурција во рамките на законот.“

Интересно, YouTube инсистира дека трета страна тргнала дел од видеата користејќи ги автоматскиот систем за заштита на авторските права.

Коментирај

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*

Слични статии