Целосен увид и контрола на вентилаторите во компјутерот со Fan Control 50

Вентилаторите во куќиштето од вашиот компјутер никако не се за потценување и играат клучна улога во ладење на компонентите. Вентилаторите работат со оптимална брзина која е оформена од потребата да се лади хардверот без да се црпе премногу енергија.

Токму поради тоа, доколку забележите невообичаено загревање, еден од препорачаните чекори е внимателно да ги исчистите вентилаторите од наталожената прашина на перките. Во случај и тоа да не помогне, би можеле да ја искористите алатката Fan Control и да добиете детален увид и контрола врз вентилаторите, како и температурите кои се развиваат низ интерните компоненти.

Fan Control уредно ја прикажува активноста на секој вентилатор и ви дозволува да извршите одредени промени, како и да сочувате или покренувате најразлични профили. Се препорачува одредена доза внимателност и знаење при играње со опциите на алатката.

Коментирај

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*

Слични статии