Tри милијарди чекирања на Foursquare

Друштвената мрежа за споделување локација Foursquare надмина 3 милијарди „чекирања“.  The NextWeb забележува дека апликацијата  во последниве три месеци, дневно бележи по 6,2 милиони најави, а имаат и 25 милиони корисници низ целиот свет.


Прославата на 3 милијардитиот check-in освен со твит, Foursquare ја одбележи и со хуманитарна акција. Поточно за секој чек на парадата за Денот на благодарноста во Њујорк компанијата донира по два долари. Ова не е прв пат Foursquare да организира ваков настан откако претходно донирааа 35.000 долари средства за борба против СИДА.

До три милијардитото чекирање компанијата стигна по нешто по околу три години, откако најбрзиот раст го имаа во 2010 година кога достигнаа 381 милион чекирања. Стартапот постојано се надградува и подобрува, а апликацијата е достапна на iOS, Android, Symbian, BlackBerry, webOS, Windows Phonе, Badaпа дури и на  Playstation Vita.

Коментирај

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*

Слични статии