Тренирање за првата Oлимпијада за киборзи

IT.mk редакција

во Свет

Cybathlon е закажан за октомври 2016-та година, кога пред светот ќе излезат атлетичари чии екстремитети се заменети со софистицирани технолошки уреди, како роботски раки, ноги и други помагала. Првата „Олимпијада на киборзи“ ќе биде настан во кој ќе се слави човечката упорност, технологијата и спортот.

Коментирај

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*

Слични статии