Тимот на Netcetera на 30то место во светот и квалификација за финалето на Google HashCode

Неодамна се одржа светскот натпревар во програмирање #HashCode на Google. Од македонскиот #HashCode хаб во просториите на Netcetera, каде секоја година се натпреваруваат студенти и професионалци. Оваа година се натпреваруваа 4 тимови во конкуренција од 5.000 тимови од Европа, Блискиот Исток и Азија. Највисоко рангираните во ова прелиминарно квалификационо онлајн натпреварување добиваат покана за финалето на #HashCode натпреварот во Даблин, каде во живо ќе решаваат тешки предизвици во период од 12 часа.

NCA тимот, составен од Александар Ников, Панче Чавковски. Војче Кушевски и Кристијан Јанкоски, кои се и дел од Netcetera на ова квалификационо онлајн натпреварување го освоија 30-то место, со што се пласираа во финалето на #HashCode во Даблин на 28 Април. Официјалните релузтати можете да ги погледнете тука.

Коментирај

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*

Слични статии