Тиквеш отвори дигитален музеј за виното, хостиран на Tumblr

По повод 130-та годишна традиција на производство на вино, винаријата Тиквеш отвори дигитален музеј посветен на создавање на вино во Македонија. Во музејот ќе најдете фотографии и приказни од минатото кои сведочат за производството и пиење на виното, како и етикети, шишиња и примероци кои се дел од историјата на најпознатата македонска винарија.

Музејот е објавен како Tumblr блог што значи дека сите фанови на виното ќе можат да објавуваат и свои авторски фотографии од историски артефакти или настани поврзани со историјата на Тиквеш. „Верувам дека голем број вљубеници во уметноста на правење и уживање во врвното вино, ќе ја збогатат колекцијата со тоа што ќе достават и свои фотографии кои сведочат за историјата на „Тиквеш“ и неговите вина, затоа што тие се составен дел од нашите животни радости“, вели Елена Младеновска Јеленковиќ, маркетинг менаџер на Тиквеш.

Disclaimer: Виртуелниот музеј на Тиквеш е изработен од Glitch Agency, маркетинг агенцијата на IWM Network, кои се сопственици на IT.com.mk. Овој текст не е платена/нарачана реклама.

Коментирај

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*

Слични статии