Тетрис rulz! со 100 мил. симнувања за мобилен

IT.mk редакција

во Софтвер

Тетрис rulz! со 100 мил. мобилни симнувања Купени се 100 милиони Тетриси за мобилните уреди од 2005 година до сега, со што ја прави оваа игра најпродаваната игра за мобилни телефони за сите времиња. Од една страна ова е неверојатно, но од друга знаеме дека Teтрис владее со светот уште од 1984 година.

„Tетрис за мобилен ќе биде тука засекогаш. Како што мобилните урееди допираат до повеќе луше така допира и Тетрисот. Луѓето секогаш бараат начини да го пополнат своето слободно време – дали во чекалните или во автобус – и со напредогот на екраните со допир и подобри платформи, нашите очи се отворени кон цел нов начин на развивање на игри.“ вели Хенк Роџерс, директор на Blue Planet Software кои ја имаат правото на оваа популарна игра.

Тетрис минатиот јуни прослави 25 години.Коментирај

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*

Слични статии