Тестирајте го вашиот хард диск со CrystalDiskMark

Во случај да имате неколку години стар компјутер кој не се однесува онака како што првенствено паметите, една од работите кои би можеле да ги проверите е и самиот хард диск. Постојат бројни програми за тестирање на перформансите, но најновата верзија на CrystalDiskMark се чини како повеќе од солиден избор.

Се работи за корисна алатка која ги проверува дали вашиот хард диск работи она како што треба. CrystalDiskMark ги мери брзините на читање и запишување податоци. Обично, прави пет различни тестови, но имате целосна слобода во избирање на бројот на тестовите. По преземање, инсталирање и покренување на бесплатната алатка, прво нешто што ќе забележите е значително помодерен интерфејс. Седмата верзија на CrystalDiskMark се одликува и со нови и значително подобрени тестови кои ќе пробаат да ви помогнат во создавање на значително попрецизна слика за моментната состојба на хард дискот.

Коментирај

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*

Слични статии