Tesla Motors ja oтвори својата технологија за електрични автомобили

Илон Маск, основачот на Tesla Motors, објави дека другите производители на автомобили можат слободно да ја користат нивната технологија за електрични автомобили. Tesla ќе им ја отстапи технологијата бесплатно, и нема да презема легални мерки за користење на патентираната технологија.

Звучи чудно што некоја компанија ќе отстапи супериорна технологија, но можеби г. Маск има грижа на совест бидејќи неговата технологија е всушност изум продукт на легендарниот Никола Тесла, за кој не плаќа надоместок, ниту пак плаќа што го користи неговото име за својот бренд. Добрата волја на г. Маск е мотивирана и со револуционизирање на автомобилизмот со промовирање на електричните возила кои имаат мал удел од 1% во глобалната продажба на возила. Во својот пост, тој вели дека целта му е да помогне во промоцијата на електричните возила, и, секако, да го спаси светот, како што доликува на човек кој се нарекува „вистински Тони Старк“.

[youtube]fkm00ZffzNM[/youtube]

Коментирај

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*

Слични статии