Телевизиите ќе ни ги земат правата, затоа ќе креираме онлајн шоу, велат Cyanide and Happiness

Популарниот веб стрип Cyanide & Happiness нема да биде телевизиско шоу бидејќи авторите не сакаат да ги предадат авторските права. Сепак има и добри вести за фановите, креаторiте на Cyanide and Happiness ќе се обратат до својата публикa и преку Kickstarter ќе побараат средства за реализација на своето шоу.

„Почнуваме да сфаќаме дека телевизиската индустрија не е вистинскиот избор за она што ние сакаме да го направиме со нашите анимации: дистрибуција до широка поблика, нешто што го правиме со нашите стрипови изминатите осум години. Тоа е природата на телевизијата против интернет претпоставувам.“, пишува авторот на Cyanide & Happiness, Крис Вилсон.

Ова е трета понуда која ја одбиваат авторите на стрипот, пред се поради несогласувања околу  прашањата кој ќе ги има правата и контрола на содржините. Овој пат авторите не се откажуваат од идејата за телевисиско шоу, само што нивниот избор е шоуто да биде без телевизиски мрежи и регионални ограничувања.

„Можноста за нецензурирано и непроменето шоу и негово претставување директно на фановите е неверојатна можност. Навистина сме возбудени да видиме до каде ќе можеме да го однесеме овој проект.“

Најавата е дека Kickstarter проектот ќе биде најавен во следните неколку недели, а вестите кога ќе започнат Kickstarter донациите и кога ќе се соберат средствата.

Коментирај

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*

Слични статии