Телекабел станува мобилен оператор

Кабелскиот оператор Телекабел најавува дека оваа година ќе започне да нуди и мобилна телефонија. Ова го објави основачот на компанијата, Роберт Димитров по повод 21 година од постоењето на Телекабел.
Веста доаѓа од Facebook-профилот на основачот, кој потсети и на дел од претходните поважни настани за Телекабел.

Телекабел започна како кабелски оператор, а со текот на годините компанијата додаваше нови услуги: кабелски интернет, фиксна телефонија, а сега најавуваат и мобилна телефонија.

Засега компанијата работи на проценка на инвистицијата и стратегија за влез во новото поле.

„Припремите се во тек, веќе се спремаме за инвестиции и правната рамка, но за неколку месеци Телекабел покрај кабловски и интернет провајдер ќе стане и мобилен оператор“, вели г. Димитров.

Коментирај

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*

Слични статии