Технологија развиена за филмската индустрија им помага на тенисерите

Motion caption технологијата главно е развиена за потребите на забавната индустрија. Истражувачи од Ковентри универзитетот успеаја да развијат систем кој користи слична технологија, но го следи и оптоварувањето на коските, мускулите и зглобовите. Овој систем во иднина би можел да се користи  за следење на спортистите, а прва цел му се тенисерите.

Коментирај

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*

Слични статии