Техничките компании во САД се подготвуваат за нови избори

Оваа недела претставници на Amazon, Google, Twitter, Oath (Yahoo), Microsoft, Snap и Apple се сретнаа во седиштето на Facebook. На средбата имаше и претставници од Одделот за домашна безбедност и Федералното истражно биро.

Претставниците на најголемите технички компании и безбедносните агенции се сретнаа да зборуваат за опасноста од руско мешање во следните избори, јави New York Times.

Најверојатно најголем интерес нивното име да остане надвор од весниците има Facebook. Компанијата има проблеми и со медиумите, а и со конгресот кога изборите се во прашање. Очите на јавноста во пресрет на овие избори се вперени во друштвените мрежи, но и во Google.

„Не сме виделе никаква активност од Русите која наликува на настаните од 2016. Сепак не мора да го видиме ова за да преземеме нешто… Добра вест е дека и државните и локалните претставници за изборите го сфатија ова сериозно. Многу се ангажирани“, вели Крисофер Кребс, потсекретар во Одделот за домашна безбедност.

Следните избори во САД ќе се одржат на почетокот на ноември.  На изборите ќе се гласа за сите 435 претставнички места во Претставничкиот дом и 100 места во Сенатот на САД.

Коментирај

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*

Слични статии