TED: „Што ќе се случи ако го префрлиме нашиот мозок во компјутер?“

Кои би можеле да бидат последиците од префрлањето на мозокот во компјутер? Ова е главната дилема во TED говорот на Робин Хeнсон. Г. Хансон не говори за префлање на сеќавањето, туку што кога роботскиот мозок ќе биде доволно софистициран да работи како човечкиот. Секако, и самиот вели дека за ова треба да се исполнат навистина многу услови. Најголем дел од нив се однесуваат на напредокот на технологијата.

Коментирај

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*

Слични статии