Поврзувајќи го прецизниот математички говор на Matematica и човечкото на Wolrfam|Alpha може да се дојде до нови алгоритми и со тоа до откривањето на нова технологија и да се подобри човечкото знаење. Пример, композиторите на музика кои бараат нови музички форми генерирани од пресметувачкиот универзум преку Wolfram|Tones.

„Дали можеби во универзумот на пресметување постои место каде ќе го откриеме нашиот физички универзум?“ прашува г-дин. Волфрам.

1 коментар на “TED: Пресметувањето како теорија за се

Коментирај

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*

Слични статии