TED: Каде исчезнуваат работните места во производството?

Дејан Соколоски

во Свет

Производството во САД расте, но и покрај тоа губиме работни места, вели Ауги Пикадо во својот TED говор. Од 2000 до 2010 година, само во САД  се затворени 5.7 милиони работни места во производството. Причината за губењето на овие работни места не е релокација на фабриките во Кина или Мексико. Дури 87% од работните места во производството се затворени поради зголемената продуктивност на машините.

Коментирај

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*

Слични статии