#TBT: Џеф Безос на TED говори за бумот на интернет

Дејан Соколоски

во Вести

Основачот на Amazon, Џеф Безос е повлечен и не се појаува премногу често во јавноста. Во 2003 година на TED имаше редок јавен говор на кој зборуваше за бумот на интернет. Во текот на говорот може да слушнете интересни споредби со златната треска, но и почетоците на електрификацијата.